Hem » Shopping » Shopping i Bangkok

Shopping i Bangkok

Den thailändska huvudstaden Bangkok utmärker sig, vad shopping beträffar, som staden där du garanterat hittar vad du än letar efter, och detta till ett billigt pris och med utomordentligt bra service. När det gäller de stora varuhuskomplexen så försiggår alltid diverse evenemang parallellt med försäljningen. Varuhusen hyser biografer, restauranger, karaokebarer, bowlingbanor och t.o.m. hockeyrinkar. Allt för att locka kunder givetvis. Byggnaderna är pråliga och inredda med designerhänder för att skapa känslan av exklusivitet. Typiska varor som går åt i Bangkok är, synnerligen gedigna, piratkopior av DVD-filmer, mjukvaruprogram, jeans, skor och väskor. Ibland överensstämmer uttrycket ”billigt och bra” med verkligheten.

Det finns många större varuhus i Bangkok. De dominerande kedjorna är Central och Robinson’s, varav Central är snäppet mer exklusivt och har fler butiker i staden. Men förutom stora shoppingpalats så finns även små varuhus och småbutiker med hög kvalitet på utbudet och låga priser. Därtill finns massor av olika marknader.

Ett väldigt bra system som du skall ta till dig är Bangkoks taxfree-förfarande. Det är nämligen så att du har möjlighet att få tillbaka sju procent av momsen när du handlar dyrare saker på varuhus. Innan du går igenom tullen före incheckning, så uppvisar du ditt pass samt ett formulär som expediten på varuhuset fyllt i, så får du pengar tillbaka. Det enklaste sättet att ta sig runt är med skytrain. Var sparsam med packningen på ditresan så du har utrymme att fylla med shoppingvaror.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.