Hem » Information » Bra att veta

Bra att veta

Som alltid när man reser till främmande ställen så finns det specifika saker som är bra att ha koll på. Tidsskillnaden är till Bangkok är fem eller sex timmar beroende på om det är sommar- eller vintertid Sverige. Valutan i Thailand heter baht och tio baht motsvarar ungefär två kronor. Angående pengar så kan det vara dyrt att använda mobiltelefonen, så hör dig för med din operatör om vilka priser som gäller i Bangkok. Köp av kontantkort på plats kan vara lösningen.

I Bangkok finns ingen obestridlig sed att ge dricks, men det uppskattas så klart om personalen har ansträngt sig. Ge 20 – 50 baht för bärhjälp. För guidning eller till en chaufför kan du ge några hundra baht.

Man ska inte dricka kranvattnet i Bangkok. Vatten är billigt att köpa på flaska. Oroa dig inte för isen i drickat, all is är fabrikstillverkad och fabrikerna står under strikt kontroll. Du skall inte skräpa ner i Bangkok, om du inte vill åka på böter förstås. Tänk också på att narkotikalagstiftningen är mycket hårdare i Bangkok än hemma.

Ifall du måste komma i kontakt med polis så är du hänvisad till turistpolisen, en särskild, engelsktalande enhet för dig som turist. Numret är 1155. Vid värre olycksfall ska du med fördel kontakta SOS International som nås på numret +45-70 10 50 50. Genom att ringa SOS International så samordnar de så att ditt försäkringsbolag fort kan verifiera att du är försäkrad och att du får den hjälp du behöver.

Svenska ambassaden hittar du enklast genom att ta Skytrain till hållplatsen Nana. Adressen är Plaza 140, Sukhumvit Road. Ambassaden huserar på 20:e våningen.