Hem » Nöjen » Krokodilfarmen i Samut Prakan

Krokodilfarmen i Samut Prakan

På Old Sukhumvit Road i provinsen Samut Sakhon, några mil söderut från Bangkoks centrum, ligger Samut Prakan, krokodilfarmen. Samut Prakan är, med stor sannolikhet, inget mindre än världens största krokodilfarm, så om du har fobi för reptiler så skall du inte besöka denna farm. På farmen vistas runtomkring 60 000 krokodiler och förutom att de är spektakulära varelser i sig så är detta inte allt de har att erbjuda. På Samut Prakan kan du se fascinerande förevisningar, med krokodilerna i huvudrollerna, varibland krokodilbrottning är ett spännande moment.

Det finns naturligtvis flera olika arter av krokodiler på farmen, såväl salt- som sötvattensarter. Utöver en till synes outsinlig skara krokodiler så finns här även ormar, apor och elefanter att beskåda. I en del föreställningar ingår flera djurarter och det är underhållning på hög nivå att se dem konkurrera om vem som vinner publikens ynnest.

På området finns även en historisk avdelning med numera utdöda arter, däribland dinosaurier. Här finns dinosaurieskelett i naturlig storlek. Krokodilfarmen i Samut Prakan är definitivt värd ett besök.

Du tar dig till Samut Prakan, antingen på egen hand, eller med buss. Det finns även guidade turer till farmen vilket kan göra att man får ut mera av resan då man inte behöver ödsla energi på att orientera sig rätt.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.