Hem » Information » Inför Resan till Bangkok

Inför Resan till Bangkok

Som alltid då det handlar om att resa iväg så finns det vissa saker som är viktiga att tänka på. Givetvis skall du kolla runt bland resebolagen för att hitta bästa möjliga erbjudande till bästa möjliga pris. Läs på om Bangkok innan du åker, kunskap är som bekant makt, och ju mera du vet desto mera kan du få ut av din resa.

Vidare är det absolut nödvändigt att du kontaktar ditt försäkringsbolag och hör vad din hemförsäkring täcker och inte, hur länge den gäller osv. Brukligt är att en hemförsäkring innefattar en reseförsäkring om 45 dagar. Ta med dig ett försäkringsbevis, helst på engelska.

Det allra viktigaste, hur trevligt Bangkok än må vara, är hälsan. Innan du reser kan du med enkla medel investera i trygghet under resan. Denna investering stavas vaccination. Kontakta en läkare och rådslå med denne om vilka vaccineringar du behöver inför Bangkokresan. Kolera och ETEC-diarré, tyfoid, japansk encefalit, stelkramp, difteri samt hepatit A och B är sjukdomar som du med fördel skall skydda dig mot.

Denguefeber, som smittar via myggstick, är relativt vanligt i Bangkok. Tänk på att ha med myggmedel och långa ljusa byxor och skjortor.

Bestämmelserna rörande visum är också nödvändiga att ha i minnet. Ifall du, med svenskt pass, reser in via internationell flygplats så gäller ditt visum i 30 dagar. Om du korsar landsgränsen så gäller visumet enbart i 15 dagar.