Hem » Sevärdheter » Ancient City

Ancient City

Ancient City, gamla staden, ligger drygt tre mil söder om Bangkok, på vägen till Pattaya, i provinsen Samut Prakan. Konstigt nog är Ancient City inte så känt. Området utgörs av en enorm park på 320 tunnland som på det stora hela har formen av Thailand. Syftet bakom Ancient City är att bevara landets kulturella arv. Lite krasst uttryckt kan man säga att Ancient City är ett Thailand i miniatyr.

Här finns över hundra viktiga byggnader och monument återskapade, i mindre format än originalen. En del är befintliga byggnader, men här finns även återskapelser av byggnader som inte längre finns. Byggnaderna är placerade områdesvis för att skapa känslan av ett mini-Thailand. Du kan bl.a. beskåda den forna tronsalen från Ayutthaya som förstördes för 200 år sedan. I parken förevisas även exempel på historisk arkitektur, som Wat-templet i trä från norra Thailand. Här får du helt enkelt en genomgång av Thailändsk arkitektur överlag samt får se alla de viktigaste byggnaderna i samma park; snacka om snabbkurs!

Området är dock, trots att det skall representera Thailand i miniatyr, väldigt vidsträckt och du skall med fördel hyra en elbil. Det kostar omkring 200 baht per timme att hyra en bil, men det är välinvesterade pengar. Du hinner se allting samtidigt som du sparar på krafterna. Ancient City har öppet mellan tio på förmiddagen till sex på kvällen. Inträdet ligger på ungefär 50 baht.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.