Hem » Sevärdheter » Wat Phra Kaew och Grand Palace

Wat Phra Kaew och Grand Palace

Grand Palace är ett måste om du besöker Bangkok. Detta enorma palatsområde upptar en yta på 218,000 m² och hela området omges av fyra ofantliga murar som tillsammans mäter 1 900 meter. Grand Palace byggdes år 1782 av Rama I, kungen som lät utropa Bangkok till huvudstad. Hans mål var att överträffa de tidigare erornas palats och eftervärlden kan intyga att han lyckades rätt så bra.

Besökaren kan beskåda en unik arkitektur och minst sagt överdådiga utsmyckningar, med gott om guld och juveler. Utsmyckningarna avbildar ofta djur, som lejon, fåglar och ormar eller gestaltningar av blandningar mellan människa och djur.

Inne på palatsområdet finns Wat Phra Kaew, det allra heligaste av Thailands tempel. Templet uppfördes för att hysa Smaragdbuddhan, den absolut viktigaste avbildningen av Buddha inom den thailändska buddhismen. Smaragdbuddhan är ca 70 centimeter hög och framställd ur ett enda stycke jade.

När du besöker Wat Phra Kaew bör du vara medveten om vissa rituella aspekter. Det är en stor sak, för en troende, att be inför Smaragdbuddhan och som besökare bör man visa respekt för detta. Du skall även klä dig respektabelt när du besöker Wat Phra Kaew. Vidare är det förbjudet att fotografera inne i templet. Wat Phra Kaews utsida pryds av vackra väggmålningar som är utdrag ur en Ramakienberättelsen.

Det är smart att komma tidigt på morgonen eftersom solljuset kan bli väldigt påfrestande under dagen.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.