Hem » Mat & Dryck » Restaurangtips

Restaurangtips

För en bra meny med varierande thailändsk mat rekommenderas Blue Elephant på 233 South Satorn Road. På denna lite lyxigare restaurang, inhyst i en vacker kolonialbyggnad, kan du beställa in såväl nymodiga som traditionella thailändska rätter. Bord bör bokas på förhand och en lite finare klädsel än vanligt rekommenderas.

Lemongrass är ett annat bra ställe med thailändsk mat, företrädesvis nydanande sådan. Stället som ligger på 5 Sukhumvit Soi 24 huserar i en ganska trång lokal men stilrenheten och maten är föredömlig. Lemongrass är populärt så du skall med fördel boka bord innan.

En restaurang specifikt riktad till västerlänningar hittar du i Bourbon Street på Washington Square, Sukhumvit Soi 22. Här får du stora stekar och interiören osar New Orleans.

En riktig lyxrestaurang, som lär höra till Asiens främsta, är Le Normandie på 48 Oriental Road. Det är fråga om franskt kök och här får du vara beredda att betala, trots att du befinner dig i Bangkok. Mörk kostym och svarta skor gäller, odiskutabelt.

Det finns även skandinaviska alternativ, så som Admiral’s och Stable Lodge. Den förstnämnde ligger på 20 Sukhumvit Soi 18 och serverar skandinaviskt julbord i fall du firar jul här i Bangkok men ändå saknar skinka med senap eller köttbullar. Stable Lodge på 39 Sukhumvit Road Soi 8 erbjuder ett suveränt smörgåsbord och du får äta hur mycket du vill.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.