Hem » Nöjen » Sriracha Tiger Zoo

Sriracha Tiger Zoo

Efter knappt en och en halv timmes resa i sydostlig riktning från Bangkok, dvs. mot Pattaya, så är du framme vid Sriracha Tiger Zoo. Denna djurpark har varit verksam sedan 1997 och upptar en sammanlagd yta på 100 tunnland. Som namnet antyder så utgör tigrarna huvudattraktionen. På Sriracha Tiger Zoo finns över 200 bengaliska tigrar och du har som besökare tillfälle att gå riktigt nära dessa fascinerande varelser. Varje dag uppförs spektakulära shower med dessa tigrar. Barnen får möjlighet att klappa tigerungar och även små krokodiler finns att klappa för den som törs.

Förutom tigrar så hyser Sriracha Tiger Zoo även en hel hop andra djur. Här finns bl.a. väldigt många krokodiler och därtill apor, strutsar, elefanter, ormar och övriga kräldjur. Det ovanliga med Sriracha Tiger Zoo är att man som besökare kan vara riktigt nära en del djur och t.o.m. röra dem, givetvis under kontrollerade former. Men många av djuren är väldigt tama.

Det kanske mest spektakulära med Sriracha Tiger Zoo är att man har lyckats få tigrar och grisar att leva och spendera sin vardag sida vid sida som jämlikar.

Sriracha Tiger Zoo är öppet alla dagar mellan nio på förmiddagen och 18 på kvällen. Taxi till zoot från Bangkok kostar mellan 700 och 800 baht.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.