Hem » Sevärdheter » Flytande Marknaden

Flytande Marknaden

Damnoen Saduak, den flytande marknaden, som ligger elva mil sydväst om Bangkok, närmare bestämt i provinsen Ratchaburi, är ett omåttligt populärt turistmål. Det lönar sig verkligen att vara tidigt ute för att inte trängas i vågskvalpet. Marknaden befinner sig på ett kanalsystem som kung Rama IV lät gräva 1866. Kanalen som marknaden finns på är en förbindelse mellan Taachin River och Maklong River. Det absolut mest minnesvärda sättet att bege sig till marknaden är att åka in på de små kanalerna och betrakta vardagslivet för invånarna.

Varje dag idkas handel på kanalerna och ”stånden” består av båtar som guppar omkring med sina varor. Det är bara att hyra en båt och ge sig ut och handla grönsaker, frukter, souvenirer, mat (såväl tillredd som rå), hantverk och mycket mer därtill. Du kan få ge omkring 400 baht för en båt med chaufför. Området kring kanalerna är väldigt bördigt och speciellt bananer, kokos och mango rekommenderas. Vid marknaden finns även restauranger där priserna är verkligt låga, även med thailändska mått mätt.

På marknaden skall du dock hålla i minnet att bara för att du guppar omkring i en båt och handlar över relingen, så betyder det inte att du skall låta bli att pruta.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokst�verna i rutan.